Aromatherapie

Aromatherapie

 

Aromatherapie is een vorm van Fytotherapie. We spreken van Aromatherapie als we de Essentiële Oliën (E.O.'s) uit planten therapeutisch gaan gebruiken om het fysieke, mentale en emotionele welzijn te vergroten. Aromatherapie biedt diverse toepassingen :

  • om de lucht te zuiveren;
  • om een ontspannen sfeer te creëren;
  • om kwaaltjes te helpen voorkomen of aan te pakken;
  • om negatieve stemmingen zoals woede, verdriet, slapeloosheid ... te verlichten.

Dankzij een perfect zuivere olie en het juiste gebruik betekent Aromatherapie een ware weldaad voor zowel onze fysieke als psychische gezondheid.

 

Phytosun'Arôms

In enkele jaren is Phytosun'Arôms een referentiemerk geworden voor Aromatherapie binnen de apotheek. Reeds 25 jaar geleden ontwikkelde Phytosun'Aroms Essentiële Oliën van E.O.B.B.G. kwaliteit en Plantaardige Oliën in samenwerking met enkele artsen en apothekers.

Dankzij zijn speurwerk in de plantenwereld en leerzame ontmoetingen met ook andere producenten en aromatherapeuten maakt Phytosun'Aroms zich een ongeëvenaarde ervaring eigen en selecteert zo de meest kwalitatieve planten om er een puur en actief bestanddeel uit te winnen. Van essentieel belang is het gebruik van de juiste olie en zijn specifieke verdunning. Vandaag bestaat het gamma Phytosun'Aroms dan ook uit 2 segmenten :

  • Essentiële Oliën in pure vorm voor wie graag eigen producten samenstelt of ervoor kiest een bepaalde olie te gebruiken voor een specifieke kwaal;
  • Bijzonder gebruiksvriendelijke kant-en-klare producten die een combinatie van Essentiële Oliën bevatten met synergetische en/of complementaire eigenschappen.

Buienradar