Homeopathie op vakantie

 

homeopathie vakantie

 

Op zoek naar een aantal doeltreffende homeopathische geneesmiddelen voor op reis ? Hier vind je onze selectie geschikt voor alle leeftijden, voor zwangere vrouwen en zonder bijwerkingen.

 

Tegen reisziekte

2 tabletten Cocculine, 3 keer per dag de dag voordien en vlak voor het vertrek, en 2 tabletten om het half uur bij klachten tijdens de reis. Gebruik ook Borax 9 CH bij last van zee- of luchtziekte.

 

Tegen reizigersdiarree

Arsenicum album 15 CH is altijd in één enkele dosis te nemen, zodra de eerste symptomen optreden. Indien nodig moet de behandeling na 3 uur herhaald worden. De homeopathische behandeling moet snel resultaat opleveren (binnen 24 uur). Indien de symptomen langer duren, is het nodig om een arts te raadplegen.

 

Tegen indigestie

Nux Vomica, 5 CH om het half uur tot de klachten afnemen.

 

Om insectenbeten te verlichten

Apis mellifica 15 CH kalmeert steken die een rooskleurig oedeem veroorzaken met brandende en prikkelende pijn, die verbetert met koud water. Afhankelijk van de diersoort mag Apis gecombineerd worden met een andere tube granulen:

  • Ledum palustre 5 CH bij muggen;
  • Tarentula cubensis 5 CH bij spinnen;
  • Urtica urens 5 CH bij kwallen;
  • Trachinus vipera 5CH bij een steek van een pieterman.

Opgelet : deze behandelingen beschermen niet tegen insectenbeten, ze verlichten enkel de symptomen.

 

Bij een zonnesteek

Belladona 5 CH is het geschikte geneesmiddel bij een zonnesteek met hevige symptomen, felle roodheid, gevoel van verhitting, oedeem. 3 granulen om het half uur tot de symptomen verbeteren.

 

Bij prikkende ogen

Euphrasia oogdruppels bieden verlichting en kalmeren de ogen. Het middel zit in een steriele verpakking voor eenmalig gebruik, bevat geen bewaarmiddel en geeft geen risico op allergie.

 

Bij een hematoom

Arnica 5 CH voorkomt de vorming van het hematoom, omdat het zeer snel het capillaire weefsel herstelt. 3 granulen elk kwartier of in gelvorm aan te brengen op de slag (nooit op een open wond).

 

Bij herpes

Gebruik labialis Rhus Toxicodendron 5 CH van zodra de eerste symptomen verschijnen. Dat maakt het mogelijk de evolutie te stoppen, de intensiteit van de aanval te verminderen of de tijd tussen de aanvallen te verlengen. 3 granulen om het half uur tot de symptomen verbeteren.

 

Tegen brandwonden

In het begin elk half uur 5 granulen Apis mellifica 15 CH / Belladonna 9 CH, daarna meer tijd tussen laten naarmate er verbetering optreedt. Homeoplasmine is een ideale crème om 1 tot 3 keer per dag in een dunne laag aan te brengen op de wond.