De actieve voedingsdriehoek

 

actieve voedingsdriehoek klein

Gezond eten draagt bij tot een goede gezondheid. Maar wat is dat gezond eten? Er is zoveel tegenstrijdige informatie beschikbaar en de verwarring is soms groot. Een handig hulpmiddel om te weten wat en hoeveel je dagelijks moet eten en hoeveel je het best beweegt, is de actieve voedingsdriehoek. De actieve voedingsdriehoek stelt op een eenvoudige manier de principes van een gezonde voeding voor.

Lees meer...

De actieve voedingsdriehoek

actieve_voedingsdriehoek

Het ontbijt in de praktijk

 

voeding ontbijttafel

Voor de samenstelling van een gezond ontbijt doen we beroep op de actieve voedingsdriehoek die weergeeft wat je elke dag nodig hebt om gezond te blijven.

Lees meer...

Hoe licht is light?

 

voeding light

Lightproducten zijn niet meer uit de winkelrekken weg te denken. Wervelende reclameslogans en beelden van slanke modellen op de verpakking doen de consument geloven dat lightproducten bijdragen tot een gezonde voeding en weinig of geen calorieën aanbrengen. Wat is daarvan aan en welke plaats verdienen lightproducten in onze voeding?

Lees meer...

Voeding en schoonheid

 

voeding schoonheid

Iedereen wil er graag zo lang mogelijk jong en fit uitzien. Een zachte, egale en stralende huid hoort daarbij. Kan voeding hierbij helpen?

Lees meer...

Tandvriendelijke voeding

 

tandvriendelijkWie gaat er graag bij de tandarts? Dat zullen er niet veel zijn. Voorkomen is beter dan genezen geldt zeker ook voor problemen met het gebit. Kan de voeding hierin een rol spelen? Ja.

Lees meer...

Constipatie of verstopping

 

constipatieVerstopping of constipatie is een vervelend euvel dat verschillende oorzaken kan hebben. In veel gavellen heeft het te maken met een verkeerde eet- en leefgewoonten. Niet ontbijten, te weinig tijd nemen om naar het toilet te gaan, de toiletgang uitstellen, onvoldoende vezelrijke voedingsmiddelen eten en onvoldoende drinken staan garant voor stoelgangproblemen. Een langdurig bestaande constipatie kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid.

Lees meer...

Reizigersdiarree

 

reizigersdiarreeHeb je dit jaar voor een exotische vakantiebestemming gekozen? Fantastisch. Misschien ben je al stilaan aan het pakken. Vergeet ook niet de volgende tips mee te nemen. Zij kunnen ervoor zorgen dat de langverwachte droomreis ter plaatse niet wordt verstoord door een voedselvergiftiging en een vervelende diarree, ook bekend onder de naam reizigersdiarree of “turista”.

Lees meer...

Buienradar