App-o-theek

 

Mijn geneesmiddelen

mijngeneesmiddelenMet ‘Mijn geneesmiddelen’ zijn je voorschriften voor geneesmiddelen op elk moment beschikbaar, zowel voor jezelf als voor personen voor wie je een zorgvolmacht hebt. Reserveer je voorgeschreven geneesmiddelen bij je apotheker naar keuze of haal ze gewoon af bij je apotheker door de barcodes van je voorschriften in de applicatie te tonen. Daarnaast kan je op voorhand de bijsluiter lezen.

Mijn geneesmiddelen

 

Voorschrift op zak

voorschriftopzakMet Voorschrift op Zak heb je altijd je voorschriften bij de hand. In de apotheek toon je eenvoudig de barcode op je smartphone of tablet aan de apotheker.

Voorschrift op zak

 

Wanda

wandaVaccin nodig of niet? Check je bestemming via Wanda. Voor specifieke gebieden of avontuurlijke reizen kunnen andere vaccins nodig zijn, bijvoorbeeld tegen hersenvliesontsteking. Andere vaccins die je mogelijk nodig kan hebben in specifieke gebieden: polio, hondsdolheid, mazelen, Japanse encefalitis... Check de adviezen en verplichtingen voor jouw bestemming op Wanda of download de gratis Wanda-app. Tip: op www.myhealthviewer.be kan je nakijken welke vaccins je al gekregen hebt.

www.wanda.be

 

Mama Apps

mamaappsMet de Mama Apps App kunnen mama’s (to be) 24/7 gegevens bijhouden en informatie raadplegen rondom zwanger worden, zwangerschap, kraamtijd, baby’s en kinderen. Het unieke van Mama Apps is de combinatie van de app en de website mamaapps met een compleet overzicht van 35 apps in 1. 

www.mamaapps.nl

 

Slim koken

slimkokenMet de Slim Koken App van het Nederlands Voedingscentrum geniet je van lekker eten en bespaar je geld. Hoe dat werkt ? Met deze app kook je precies op maat. Je krijgt bovendien slimme koop- en bewaartips. Zo verspil je minder voedsel.

www.voedingscentrum.nl

 

FatSecret Calorieteller

fatsecretDe FatSecret Calorieteller App is een app waarmee u eenvoudig informatie en voedingswaarden vind m.b.t. de voedingsmiddelen die u dagelijks eet. Daarnaast blijft u op de hoogte van uw eigen maaltijd-, activiteiten- en gewichtspatroon.

www.fatsecret.be

 

Weight Watchers

weightwatchers

De Weight Watchers App is een app waarmee leden van Weight Watchers hun online dagboek kunnen bijhouden, ProPoints waarden kunnen opzoeken, Weight Watchers cursussen kunnen vinden en nog veel meer. Ook wanneer je geen lid van Weight Watchers bent, heb je voordeel van deze app. Naast de cursusinformatie zijn er namelijk tien heerlijke recepten beschikbaar.

www.weightwatchers.be

 

MyFitnessPal

myfitnesspalDe MyFitnessPal App is wellicht de meest veelzijdige calorie-app die er bestaat. Hij heeft een databank met 2 miljoen voedingsartikelen en meer dan 350 fitnessoefeningen. De app kan je favoriete etenswaren onthouden, meerdere voedingsartikelen in één keer toevoegen en volledige maaltijden analyseren.

www.myfitnesspal.com

 

LoseIt

loseitDe LoseIt App verschilt niet zoveel van MyFitnessPal en wil helpen in kaart te brengen wat je eet op een dag. De app voorziet een uitgebreide databank met voedingswaren, zodat je gemakkelijk kunt zien hoeveel calorieën je hebt binnengekregen. Met je eigen afvalplan berekent LoseIt hoeveel calorieën je dagelijks mag innemen om gewicht te verliezen. Je kunt je gegevens ook delen met andere gebruikers om zo elkaar te motiveren.

www.loseit.com

 

Fitocracy

fitocracyDe oprichters van Fitocracy geloven dat mensen meer geneigd zijn om te (blijven) sporten als er een spelelement aan gekoppeld wordt. Je krijgt een catalogus van tips, routines en oefeningen van ervaren sportcoaches en kan vervolgens al je inspanningen opvolgen. Aan de hand daarvan krijg je punten toegewezen, klim je in levels en kan je eretekens verzamelen. Ook kan je vrienden uitdagen en aanmoedigen of specifieke uitdagingen aangaan.

www.fitocracy.com

 

Daily Workout Apps

dailyworkoutsDe Daily Workout Apps bieden 5 tot 30 minuten durende oefeningen voor alle belangrijke spiergroepen. Je kan de dagelijkse oefeningen thuis stap voor stap uitvoeren. De oefeningen worden gedemonstreerd door een ervaren personal trainer.

www.dailyworkoutapps.com

 

Skimble Workout Trainer

skimbleDe Skimble Workout Trainer App is een moderne versie van de fitnessvideo's die in de jaren 80 zo populair waren. Er zitten een duizendtal work-outs in met filmpjes en geluid en aangepaste programma's die je in vorm krijgen voor een specifiek doel zoals een marathon lopen of de Mont Blanc beklimmen.

www.skimble.com

 

Nike Training Club

niketrainingclubOok Nike doet zijn duit in het zakje met de Nike Training Club App. Meld je aan bij Nike Training Club en krijg je eigen personal trainer, altijd en overal. Kweek een mager, gespierd en sterk lichaam met meer dan 100 op maat gemaakte trainingen. Kies de training die je het best past, deel je progressie met anderen en verdien beloningen.

www.nike.com

 

RunKeeper

runkeeperBeginnen met joggen en het volhouden kan lastig zijn. RunKeeper is een van de populairste apps om je daarbij te helpen. Deze gratis App houdt allerlei statistieken bij, van loopafstanden en -tijden tot favoriete parcours en de vooruitgang die je boekt. Looptijden waar je bijzonder trots op bent, kan je direct delen op Facebook.

www.runkeeper.com

 

Strava Running & Cycling

stravarunningstravacyclingFiets je liever ? De Strava Cycling App houdt je fietsritjes en bijhorende statistieken bij. De app telt de calorieën die je verbrand hebt en bied je een leuk competitief element. Als je dezelfde routes als je vrienden rijdt, kan je een scorebord opzetten en hen in het stof laten bijten.

www.strava.com

 

 

 

Buienradar