Massageoliën - Verzorgingsoliën

 

Ontspannen, kalmeren, opwarmen ... het gamma Kiné+ bevat 5 verzorgingsoliën, ook wel massageoliën genoemd. Ze combineren welzijn en verzorging en zijn een samenstelling van P.O.'s van eerste koude persing en E.O.'s met E.O.B.B.G.-label. Ze zijn te gebruiken als massageolie voor een volledige of plaatselijke lichaamsmassage of als verzorgende huidolie, als badolie ...

 

ONTSPANNING

Deze verzorgingsolie combineert de weldaden van een massage met de rustgevende en ontspannende eigenschappen van de geselecteerde E.O.'s. Deze synergie kalmeert de dagelijkse spanningen, brengt rust en bevordert een serene slaap.

Gebruik: Een weinig verzorgingsolie licht inmasseren op borst, rug, nek en eventueel de voetzolen vóór het slapengaan.

  • TIP: Ideaal te gebruiken bij onrustige kinderen die moeilijk slapen.

Aromatherapie_verzorgingsolie_ontspanning 

ONTSPANNING VOOR DE NEK EN DE RUG

Deze verzorgingsolie werd samengesteld om nek en rug te ontspannen. Ze verzacht stijve en stramme spieren en draagt zo bij tot een grotere bewegingsvrijheid. Daarnaast is deze olie ook heilzaam bij emotionele stress, bij overbelasting... Gebruik deze verzorgingsolie dus bij stress, pijn aan de schouders...

Gebruik: Inmasseren op de nek en de rug, met de nadruk op de zwakke plekken of te gebruiken voor een volledige lichaamsmassage.

 Aromatherapie_verzorgingsolie_ontspanning_nek_rug

KRACHTINSPANNING

Deze verzorgingsolie wordt gebruikt vóór of na allerhande krachtinspanningen. Daarnaast kan ze ook aangewend worden als EHBO bij acute aandoeningen en kwetsuren omdat ze dankzij haar verkoelende karakter sterk verlichtend is. Denk hierbij aan een verzwikte voet, een buil...

Gebruik: Een weinig olie inwrijven vóór de inspanning en inmasseren na de inspanning.

  • TIP: Ook heel aangenaam bij oververhitte voeten.

 Aromatherapie_verzorgingsolie_krachtinspanning

SOEPELE GEWRICHTEN

Deze samenstelling is specifiek ontwikkeld om spieren en gewrichten soepel te maken of te houden. Ze heeft een licht opwarmend karakter en is vochtafdrijvend.

Gebruik:

Krachtig inmasseren vóór en/of na het sporten om op te warmen en/of als melkzuurafdrijver.

Zachtjes aanbrengen bij spierproblemen en kwetsuren.

Scheutje aan stromend badwatertoevoegen bij spierproblemen of na het sporten.

  • TIP: Ideaal is bij acute en chronische spier- en gewrichtsproblemen

 Aromatherapie_verzorgingsolie_gewrichten

ZWARE BENEN

Deze olie stimuleert de circulatie in de vaten en wordt daarom gebruikt om de vervelende effecten van langdurig rechtstaan, vermoeidheid van te reizen (bv. lange vliegtuigreizen, autoritten), van warme benen ... te vermijden of op te lossen.

Gebruik: Een weinig olie licht in masseren, van de enkels naar de knieën toe, 's morgens en 's avonds of enkele druppels onderaan op de voetzolen.

Aromatherapie_verzorgingsolie_zware_benen

Buienradar