Verzorging - gelaat en lichaam

 

De basis van een goede huidverzorging ligt in het goed reinigen van de huid. Vreemd genoeg kan zeep daarbij een behoorlijke boosdoener zijn. Dit heeft alles te maken met de zuurtegraad van de huid. Voor de dagelijkse wasbeurt kunt u daarom het beste een neutrale zeep gebruiken. Dat wil zeggen: een zeep die dezelfde zuurtegraad heeft als de huid. De zuurtegraad wordt aangeduid door de letters pH gevolgd door een getal. De huid heeft een pH-waarde van 5,5. Als u kiest voor een zeep met dezelfde pH-waarde, blijft het beschermende zuurlaagje van de huid intact.

Dagcrèmes beschermen de huid tegen allerlei invloeden van buitenaf. Nachtcrèmes bevatten stoffen die de huid stimuleren en herstellen. Als u een vette huid heeft, kunt u beter geen nachtcrème gebruiken omdat de huid hierdoor nog vetter wordt.

Een droge of geïrriteerde huid kan worden veroorzaakt door vele factoren. Vooral na het wassen, voelt een droge huid strak en gespannen aan en vertoont deze ruwe plekken. Het gebruik van badolie tijdens baden en douchen kan uitdroging van de huid voorkomen. Het herstelt de zuurgraad van de huid, waardoor het beschermende vetlaagje behouden blijft en de huid weer soepel aanvoelt.

Er is een breed assortiment huidverzorgingsproducten bij ons beschikbaar.

De meeste producten zijn hypoallergeen of dermatologisch getest. Dit wil zeggen dat bij minder dan 1% van de gebruikers een allergische reactie optreedt. Bij hypoallergene producten is dit percentage 0,25%. Uw apotheker kan u hierover het best adviseren.

Buienradar