Onze visie : welzijn als nieuwe standaard

jonge vrouw_3Tegenwoordig willen we blaken van energie, er elke dag stralend uitzien en fluitend door het leven gaan. Welzijn staat voorop, de afwezigheid van ziekte is niet meer voldoende. Ziek zijn willen we ten allen prijze mijden en wanneer het toch gebeurt, willen we de ziekte zo snel mogelijk verslaan. Onze slagzin "Samen actief en gezond" is niet zomaar gekozen. Als apotheek spelen wij graag in op de volgende opvallende gezondheidtrends :

 

 

 

Trend 1 : Doe het zelf

Allereerst willen we onze gezondheid zelf in handen nemen. Voor kleine kwaaltjes zoals een lichte verkoudheid of een allergie slaan we het bezoek aan de dokter over en gaan we rechtstreeks naar de apotheker. Of we gaan op consultatie bij dokter "Google" : we stellen zelf een diagnose door op internet te zoeken naar gelijkaardige symptomen om vervolgens zelf een therapie samen te stellen op basis van reguliere en alternatieve geneeswijzen. Er zijn steeds meer geneesmiddelen en zelftests zonder voorschrift verkrijgbaar. Als het kan kopen we dus een zelfzorggeneesmiddel, in de apotheek of via internet. Dit bespaart ons niet alleen geld maar ook lange uren in de wachtzaal van de dokter.

Deze aanpak is aantrekkelijk maar niet zonder risico. Hou er rekening mee dat de informatie op internet niet altijd correct is en dat er veel namaak geneesmiddelen te koop aangeboden worden. Een foute zelfdiagnose kan leiden tot een foute en, in het slechtste geval, een gevaarlijke zelfbehandeling. Geneesmiddelen kunnen je gezondheid schaden. Je mag ze niet in elke situatie nemen of met elkaar combineren. Vraag daarom advies aan jouw apotheker. Je apotheker zal je raad geven over de verschillende soorten producten en hoe je ze best kan gebruiken. Meer info over de risico's van geneesmiddelen via internet kopen vind je hier.

De apotheker kan je een bezoek aan de arts besparen maar lijkt jouw probleem ernstig, dan zal jouw apotheker je toch aanraden om een arts te consulteren.

 

Trend 2 : Stralend jezelf altijd en overal

Verder willen we gezondheid uitstralen. We willen er graag ten alle tijden op ons best uitzien en daarom kopen we producten die ons daarbij helpen. We zoeken als het ware naar onze mooiere ik en streven daarbij naar een gezonde levensstijl.

In onze apotheek vind je verschillende natuurlijke verzorgingsproducten die we speciaal voor jou geselecteerd hebben.

 

Trend 3 : Alert voor welvaartsymptomen

Ons immuunsysteem wordt op de proef gesteld door stress en ongezonde voeding terwijl ons lichaam gevoeliger wordt voor ziektes door de hedendaagse luxe en comfort. We krijgen hierdoor te maken met nieuwe ziektes en ongemakken zoals diabetes, hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten en allergieën. Gezien deze kwalen te maken hebben met onze levensstijl, zijn ze ook te voorkomen.

Steeds meer mensen beseffen dat ze in grote mate verantwoordelijk zijn voor hun eigen gezondheid en dat een gezonde geest en een gezond lichaam een constante waakzaamheid en inspanning vragen. Door alert te zijn voor de signalen van je lichaam, kan je ziektes en ongemakken preventief behandelen. Beter voorkomen dan genezen : laat kleine kwaaltjes niet uitgroeien tot zware aandoeningen. Een proactief gezondheidsaanbod wint dan ook aan belang.

We krijgen maar één lichaam, eentje dat bovendien een heel leven mee moet. Zolang de wetenschap niet in staat is om "reserveonderdelen" te produceren, moeten we zuinig met ons lichaam omspringen willen we gezond oud worden. Gelukkig kan je bij jouw apotheker terecht als preventieadviseur.

 

Het zal je nu ook duidelijk zijn waarom we "Samen actief en gezond" gekozen hebben als slagzin voor onze apotheek.

Buienradar