Dieren

 

puppyJe kan bij ons terecht voor advies en geneesmiddelen voor al jouw dieren: katten, honden, vissen, vogels, knaagdieren, pluimvee, schapen, geiten, paarden, ...

Vaccinaties

Zorg er voor dat uw dier correct gevaccineerd is. Voor de vaccinaties kan u bij uw dierenarts terecht. Hij zal u een vaccinatieboekje meegeven waarin genoteerd staat waarvoor en wanneer uw huisdier gevaccineerd werd.

 

Ontwormingsmiddelen

Regelmatig ontwormen van jouw huisdier is noodzakelijk. Hiervoor bestaan er verschillende middeltjes in de vorm van tabletjes of pasta, zowel voor volwassen honden en katten als voor kittens en puppy's. Deze middelen kunnen zowel preventief als genezend werken.

Over het algemeen zal je niet merken dat je huisdier wormen heeft; toch is een belangrijk percentage van honden en katten besmet en is het bijgevolg aan te raden jouw huisdier preventief te behandelen. Er zijn verschillende manieren waarop ze besmet kunnen worden: vanaf de geboorte door hun moeder, door rond te snuffelen en door het eten van gras besmet met wormeitjes, door contact met andere reeds besmette dieren, via hun zoolkussentjes, en ook vlooien kunnen aan de basis liggen van een wormbesmetting. Deze wormen vormen een gevaar voor de gezondheid van jouw hond of kat en sommige kunnen zelfs jouw eigen gezondheid beĆÆnvloeden.

 

Vlooien en teken

Ook hier geldt: beter voorkomen dan genezen. Er bestaan verschillende producten om vlooien en teken te bestrijden, zowel preventief als behandelend en in verschillende toedieningsvormen. Bv. vlooienbandjes, druppeltjes om in de hals aan te brengen, sprays om het dier mee in te spuiten, tabletjes om oraal toe te dienen, sprays om de leefomgeving van het dier te behandelen, ...

 

Dieetvoeding, voedingssupplementen, huidverzorgingsproducten of andere middelen

 

Je kan bij ons ook terecht voor speciale dieetvoeding voor je huisdier. Hou er rekening mee dat sommige van deze voedingen rechtstreeks bij de producent besteld moeten worden. Dit kan enkele dagen in beslag nemen.

Ook voedingssupplementen, huidverzorgingsproducten of andere middelen voor dieren kunnen bij ons verkregen worden.

 

Voorschrift

Heel wat diergeneesmiddelen zijn uitsluitend op voorschrift van jouw dierenarts te verkrijgen. Op elk diergeneeskundig voorschrift moet de apotheker de naam en het adres van de eigenaar van het dier vermelden. Je kan de dierenarts vragen om een herhalingsvoorschrift te maken waarmee u meerdere verpakkingen kan komen kopen, gespreid over een bepaalde periode.

paravet baasjeGelukkig bestaat er ook een totaalgamma diergeneesmiddelen en verzorgingsproducten zonder voorschrift wat bezoek aan de dierenarts vaak overbodig kan maken. Bekijk het gamma hier.

Buienradar