Incontinentie- en stomamateriaal

 

Wij bezitten een erkenningsnummer voor kleine bandagisterie en daardoor wordt een groot deel van dit materiaal terugbetaald.

Heb je last van incontinentie ? Jouw privacy is belangrijk voor ons. Als vaste klant kan je steeds een afspraak maken voor een priv├ę-gesprek met de apotheker buiten de normale openingsuren. Zo kunnen we je de verschillende mogelijkheden op een discrete manier toelichten. U kan ook steeds vragen naar gratis stalen van de verschillende soorten verbanden.

 

Incontinentiemateriaal

  • Absorberende systemen: incontinentieslips, -broekjes, -inleggers
    Deze systemen worden het meeste toegepast. Sommige mensen spreken van 'absorberend incontinentie materiaal', anderen hebben het over 'verbanden' en weer anderen noemen het 'luiers'. Het aanbod van dit soort materialen is enorm.
  • Afvoerende systemen:catheters, urinezakken
    Catheters hebben het voordeel dat urine wordt opgevangen, zonder dat er sprake is van een verband dat nat wordt, of dat de huid met urine in kontakt komt. Er bestaan diverse catheters, zowel voor eenmalig gebruik als voor hergebruik. Aan deze catheter wordt een slangetje met een opvangzak bevestigd, waarin de urine wordt opgevangen.

Incontinentie Net 

incontinentie_stoma_1

incontinentie_stoma_3

incontinentie_stoma_5

incontinentie_stoma_2

incontinentie_stoma_4

Stomamateriaal

Wanneer urine of ontlasting het lichaam niet meer via natuurlijke weg kan of mag verlaten wegens een stoornis of ziekte, is het noodzakelijk een stoma of kunstmatige opening te maken. Afhankelijk van de indicatie kan een stoma definitief of tijdelijk zijn. Bij een definitieve stoma is de operatieve ingreep zodanig geweest dat de natuurlijke uitgang, de anus of de blaas nooit meer benut kan worden. De aanleg van een stoma is een ingrijpende gebeurtenis. Goede zorg en de juiste stoma-opvangmaterialen verbeteren het levenscomfort. Bij ons kan je terecht voor de volgende producten :

  • Stomamateriaal voor het darmstelsel
  • Stomamateriaal voor de urinewegen
  • Hulpmiddelen (gordel, pasta, poeders...)
  • Verzorgingsproducten

Stoma Ilco VZW

incontinentie_stoma_6

incontinentie_stoma_7

Absorin_Curion Astratech ColoplastHartmann

Hollister BBraunConvatec

Buienradar