Infotheek

 

info teken

Onderstaande documentatie wordt u enkel ter info aangeboden. Zij vervangt de persoonlijke raadgevingen van uw arts of apotheker niet.

Kalmeermiddelen

Rond 1960 start de firma Hoffman-Laroche met de productie van een nieuw geneesmiddel: Librium, een benzodiazepine. Verschillende firma's werpen zich op dit onderzoeksterrein. Grote en kleine wijzigingen van de formule verfijnen de werking. Vandaag worden benzodiazepines aangewend bij angst, slapeloosheid, bij vallende ziekte en alcoholisme en voor verdoving.

Kalmeermiddelen
 

Slaap- en kalmeermiddelen

Angst, stress of slecht slapen kunnen reacties zijn op problemen op het werk, relatieproblemen, overlijden van naaste familieleden, enz. Het overkomt iedereen wel eens. Slaap- en kalmeringsmiddelen kunnen een moeilijke periode helpen overbruggen. In het beste geval doen ze bepaalde symptomen verdwijnen. Maar de ware oorzaak wordt hiermee niet aangepakt. Slaap- of kalmeringsmiddelen gebruik je ook het best niet te lang, want je kan eraan gewend geraken of er afhankelijk van worden.

Slaap-_en_kalmeermiddelen
 

Slaap slaapproblemen

We hebben allen onze slaap nodig om uit te rusten en om energie op te slaan voor de volgende dag. De slaapbehoefte verschilt van persoon tot persoon, maar verandert ook met de leeftijd. Oudere mensen slapen vaak minder diep en liggen langer wakker. Af en toe 's nachts wakker worden is normaal, als je snel terug inslaapt, is dit geen probleem. Gebrek aan slaap wordt een probleem als je er overdag last van hebt, bijvoorbeeld omdat je moe, prikkelbaar of slaperig bent, of je je moeilijk kan concentreren. Als je slaaptekort wekenlang aanhoudt, kan dit je gezondheid schaden.

Slaap_slaapproblemen
 

Slaap slaapstoornissen

Geneesmiddelen, alcohol sport, stress en bezorgdheid: allemaal factoren die op een zekere dag uw slaap kunnen verstoren. Een paar goede gewoonten aannemen volstaat vaak de slaap te hervatten. Zoniet kan een specialist of de huisarts u alsnog in slaap helpen... Slaap is een basisbehoefte die een derde van ons leven inneemt. Een goede slaap is niet alleen van belang voor lichamelijk hersel, dromen zijn ook noodzakelijk voor psychologisch herstel.

Slaap_slaapstoornissen
 

Slaap slaapstoornissen slaapagenda

 

 

U kan via het menu folders nog meer folders zoeken op thema of trefwoord.