Infotheek

 

info teken

Onderstaande documentatie wordt u enkel ter info aangeboden. Zij vervangt de persoonlijke raadgevingen van uw arts of apotheker niet.

Diabetes en sport

Voldoende lichaamsbeweging is voor iedereen belangrijk. Ook voor mensen met diabetes is sport gezond en ontspannend. Het houdt je conditie op peil en gaat zwaarlijvigheid tegen. Het ontspannend effect van sport moet niet worden onderschat. Stress is een van de factoren die bij veel diabetici de bloedsuikerwaarde doet stijgen. Bovendien verbetert de werking van insuline bij mensen die regelmatig bewegen.

Diabetes_en_sport
 

Voeding en sporters

Topprestaties zijn niet haalbaar voor het brede publiek.Vrijetijds- en amateursport wel. Ook voor senioren. Nog nooit gesport? Kies dan voor wandelen, turnen, zwemmen, fietsen of een andere rustige activiteit. Meen je het heel ernstig kijk dan eens rond in een fitnesscentrum.Volhouden doe je langer in groepsverband. Vanaf 35 jaar is een medisch onderzoek aangewezen bij sporttakken zoals tennis en squash. Sport daagt de spieren uit en voeding levert de energie. Gevarieerde en evenwichtige schotels blijven de regel. Ben je overtuigd voedingssupplementen nodig te hebben, raadpleeg dan eerst een sportdokter of een sportvoedingsconsulent. Elke sporttak heeft zijn specifieke eisen.

Voeding_en_sporters
 
 

 

U kan via het menu folders nog meer folders zoeken op thema of trefwoord.